Friday, 3 June 2011


Dunia kini,dihebohkan dengan kehadiran seorg budak yang dikenali sebagai MAHESA HANOTO yang MENGUTUK RAKYAT dan BANGSA SARAWAK serta mencuba untuk memecahbelahkan rakyat semenanjung malaysia dan sarawak...ketidakpuasan hati rakyat sarawak jelas sekali apabila melihat comment yang mahesa hanoto post di facebook.perkara ini amatlah di pandang berat kerana ini melibatkan nagara dan bangsa.. rakyat sarawak juga ingin penjelasan daripada mahesa hanoto untuk comment tersebut.perkara seperti ini amatlah sensitive jika diperkatakan apatah lagi apabila comment tersebut di post kepada umum...

Tuesday, 31 May 2011

Sex Reassignment Surgery- Phalloplasty -female to male-.wmv



Dunia kini memaparkan video ini kepada 18 tahun keatas sahaja,Dunia kini memaparkan video ini kepada pelawat2 dan rakan2 kerana untuk sama-sama kita mengambil iktibar dan memikirkan akibat munukarkan jantina kita kepada bentuk lain...seperti diatas menukarkan jantinanya daripada wanita dan menukarkan jantinanya seakan2 lelaki...harap dapat bagi pengajaran kepada yang pernah berniat untuk melakukan sedemikian,pendapat dan pesanan yang ingin disampaikan dunia kini ialah "jangan sesekali menukarkan bentuk asli diri kita yang normal kepada bentuk yang lain" seperti yang telah dipaparkan dalam video di atas,melainkan untuk kebaikan.
persoalannya:
Dapatkah ia balik ke bentuk asal?
Dapatkah masyarakat menerima anda?
Sampai bila anda dapat bertahan jika anda menukarkan jantina anda?
lebih baikkah anda jika menjadi sedemikian...harap difikirkan sebelum berlalunya dunia kini...

untuk tontonan "18 KEATAS" tukar jantinanya(Sex Change Surgery-Male transform to Female Gender)



Dunia kini mempersembahkan video ini kepada 18 tahun keatas sahaja,dunia kini memnyediakan video seperti ini kerana untuk menyedarkan dan memberi pengajaran kepada pelawat2 dan rakan2 dunia kini bahawa sepatutnya kita bersyukur dan terima seadanya atas apa yang telah di anugerahkan kepada kita sebagai manusia biasa jangan sesekali menukar jantina sesungguhnya ia akan memberi penyesalan yg tidak akan dapat diubati...walaupun ada berbagai jenis teknologi yang dapat menukarkan organ badan kita kepada yg lain pada masa kini...jadi cuba anda bayangkan jika anda adalah org seperti video di atas yang menukarkan kemaluannya daripada lelaki kepada wanita sampai bila harus anda bertahan dengan kemaluan yg sememangnya bukan milik anda daripada lahir,adakah ia membanggakan anda?bagaimanakah cara anda untuk mendapatkan generasi anda di masa hadapan?adakah anda dapat menukar organ tersebut kepada bentuk asal?fikir lah sebelum melakukan sesuatu yang akan memberi kesan yang mendalam kepada anda...harap video ini dapat memberi pengajaran kepada yang ingin menukarkan jantinanya atau mengubah bentuk dirinya yang asal...

LAGU TEKEK - Mirae TEKEK EDITION versi lawak gile



lagu nie lawak gile...tngah malam lau dgr lagu nie mmg gelak mcm hantu...hahaha
x sangke plak tokek pun ade lagu yg sedap cam nie...

Kura-kura emas



kura-kura emas ini dikatakan ditemui di kalimantan,indonesia

Monday, 23 May 2011

Perkahwinan Yang Dasyat



Usaha Pengantin Untuk Bersama

















Pengantin pempuan x puas hati,lagi nak menembak...
pmpuan nie mmg kuat semangat...







Pasukan penyelamat menyelamatkan pengantin...


pengantin perempuan akhirnya tertangkap...




hehe last2 pengantin pempuan diselamatkan oleh pengantin lelaki










Askar2 menyelamatkan pengantin hehe
photografer yang buat idea mcm nie mmg best la otak die,
boleh pulak hari perkahwinan jadi hari peperangan...
haha tapi untuk dapatkan foto yang lain dr yg lain je
sbb tu hari perkahwinan jadi hari peperangan...
kalau sape sape nak buat foto lain dr yang lain pastikan idea tu
lebih dasyat ye...

Foto Perkahwinan Yang Dasyat

                                                      
















     Memang pelik la...pengantin pg berperang


                     







 Dasyat la...bole plak pengatin bawak senjate waktu kahwin

               











 photorgrafer nie memang otak die pelik la...idea mcm nie pun die bole terfikir

                 











  Arh...nie lagi x faham nak tembak tetamu ke abg n cik kakak oiii...

                           
















  Yang nie mungkin foto pengantin pas puas menembak

       
















  Arh yang nie pengantin dah diselamatkan oleh askar2 negare die yang baik hati....
ermmm mmg kreatif otak orang zaman nie...lau yang nak mencube tangkap gambar n buat foto lebih pelik lagi dari nie push la otak ye cipte bende yang lebih menarik k...

Saturday, 21 May 2011

Dunia kini kenal siapa Israel: Tun M




Dunia Kini: Enam sukarelawan malaysia yang mengikuti kapal rachel untuk menghantar bantuan kemanusiaan berjaya dibawal pulang ke malaysia.

Kucing Satu Mata

Dunia kini: digemparkan dengan kelahiran Anak kucing Bermata Satu di sabah,malaysia...
anak kucing ini mempunyai satu mata,bulu berwarna putih dan lidah terjelir.
sebelum ini juga pernah di gemparkan dengan kucing sedemikian tetapi bezanya hanya warna,


inilah Kucingnya yang berwarna Hitam,yang lahir di masjid tanah,melaka(malaysia)
yang mempunyai mata satu dan lidahnya terjelir,kehadiran kucing seperti ini seperti menagingatkan semua golongan dan memberi pengajaran kepada semua golongan supaya sentiasa mengingati kekuasaan yang maha esa,mungkin ada hikmahnya kucing ini dilahirkan seperti demikian.

20 kilo tumor, removed from mans face, new world record.


Dunia Kini: Huang chuncai,32 tahun(2007) yang mempunyai sejenis penyakit cancer(neurofibromatosis) seberat 20kg dan dokter telah berjaya menyingkirkan sebanyak 15kg daripada 20kg pada pembedahan pertama july 2007.

GECKO TOKEK EMAS








Dunia Kini dihebohkan dengan haiwan yang bernama tokek,dimana ia bole digunakan sebagai penawar penyakit seperti penyakit human immunodeficiency virus(hiv) dengan kelebihan itu harga tokek menjadi terlalu mahal contoh harga yang di tawarkan ialah:

HARGA GECKO TOKEK EMAS >>>>


330g = RM120k
350g = RM150k
390g = RM250k
420g = RM8 JUTA
450G=RM 15 JUTA
500g = RM30 JUTA
1kg = RM100 JUTA
2kg = RM500 JUTA
harga bergantung pada HARGA SEMASA yg selalu berubah-ubah.

Dunia kini: Berani Mati

video

Berani Mati demi untuk sesuap nasi dan untuk meneruskan hidup yang kian tertekan pada masa kini
bayangkan berapa gilanya perkerjaan yang dilakukan oleh lelaki itu, walaupun sekadar menyapu sampah ....sanggup mengambil risiko yang sangat besar...kita saksikan...Dunia kini

Hari Tanpa Seluar Sedunia



Dunia kini mempunyai Hari ibu,Hari ayah,Hari Guru,Dan tidak pelik kita melihat dan mendegar hari-hari
yang biasa kita Sambut...tetapi di salah sebuah negara telah Membuat Hari yang Agak pelik iaitu Hari Tanpa Seluar...
wow...buat tak tau je ye...

Bermula lah kisah

21.5.2011 Bermulalah kisah blog Dunia Kini...kita cuba untuk mencari perkara2 yang baru untuk di pertontonkan kepada semua di seluruh dunia agar kita bole menyedari apa yang terkandung,yang berlaku,yang terbaru atau yang telah lepas dan yang lain-lain.